title
کد خبر: 31228
00
 مصرف نمک در ایران با نان کم می شود/  پیشنهادهایی برای کنترل چاقی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هم اینک 60 درصد گروه سنی بزرگسالان در کشور چاق و یا دچار اضافه وزن هستند و در برخی از استان ها این میزان به 70 درصد می رسد.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر زهرا عبداللهی در دومین روز از همایش بین المللی تغذیه، از تحقیقات علوم پایه تا مداخلات بالینی در مشهد افزود: با تغییر سبک زندگی و تغذیه نادرست، مشکلات اضافه وزن و چاقی در کشور، که خود عامل ایجاد بیماری های مختلف است،‌ افزایش یافته است.
وی بیان کرد: کلسترول بالا، دیابت و فشار خون بالا از دیگر مشکلات ناشی از تغذیه ناسالم در کشور به شمار می رود.
وی در ادامه گفت: سیاست های مختلفی در راستای کنترل و بهبود وضعیت تغذیه در ایران تبیین شده و بدین منظور کمیته هایی زیر نظر رییس جمهوری و وزیر بهداشت تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: در راهبرد تغذیه ای ایران، پیشگیری و کنترل تولد نوزادان کم وزن، کاهش مصرف نمک و چربی، بهبود وضعیت تغذیه ای و افزایش مصرف میوه و سبزی به میزان حداقل پنج واحد در روز دنبال می شود.
وی به وضعیت سوء تغذیه در ایران اشاره کرد و گفت: طبق بررسی ها تولد نوزادان با وزن کمتر از 2.5 کیلوگرم و سوء تغذیه در ایران طی سالهای گذشته کاهش یافته، با این حال پیشگیری و کنترل سوء تغذیه تا سال 2025 در ایران دنبال می شود.
عبدالهی افزایش مصرف میوه و سبزی، کاهش مصرف نمک و چربی، دستیابی به غذای مناسب و سالم، کاهش فاکتورهای خطرساز زیست محیطی و کشاورزی، برچسب گذاری مواد غذایی و نظارت بر اماکن عمومی را از جمله برنامه های وزارت بهداشت در این راستا برشمرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کاهش آنمی فقر آهن (کم خونی)، پیشگیری و کنترل کمبود ید، کاهش کمبود وزن کودکان زیر پنج سال، کاهش کمبود روی و تولد نوزادان دیگر اقدامات وزارت بهداشت در این زمینه بوده است.
عبدالهی بیان کرد: اگر چه موفقیت های خوبی در حوزه بهبود وضعیت سوء تغذیه در کشور ایجاد شده، اما هنوز با چالش هایی در حوزه تغذیه روبه رو هستیم.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مهمترین اقدامی که ظرف سه سال اخیر در کشور اتفاق افتاده است را کاهش میزان نمک در نان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه مهمترین منبع دریافت نمک مردم نان است، استاندارد میزان نمک در نان بازنگری شده است و میزان آن از دو و سه دهم درصد نمک به کمتر از یک درصد کاهش یافته است.

عبداللهی عنوان کرد: تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و درمان و سازمان ملی استاندارد امضاء شد و اکنون بازرسین بهداشت محیط در بازرسی و نظارت بر نانوایی ها میزان نمک را کنترل می‌کنند.

وی گفت: بر اساس آخرین گزارشی که از بازرسین بهداشت محیط در بازرسی از نانوایی ها در دست داریم حدود74 درصد نانوایی ها استاندارد یک درصد و کمتر را رعایت می کنند و این اقدام بسیار مهمی است که اگربه صورت کامل در کشور اجرا شود به این معنی است که روزانه سه گرم از مصرف نمک مردم کم می شود و مردم در حال حاضر سه برابر میزان نمک مورد نیاز بدن خود را مصرف می نمایند که بخش عمده آن از نان است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: امیدواریم با این اقدام میزان بیماریهای فشار خون، قلبی و عروقی ، سکته های مغزی و سرطان ها را بتوانیم کنترل کنیم.


وی کمبود روی در کودکان زیر 2 سال، کمبود ویتامین 'آ' در زنان باردار، کمبود ویتامین 'دی' و افزایش چاقی در دوران کودکی را از جمله مشکلات تغذیه ای در کشور برشمرد.
همایش بین المللی تغذیه از تحقیقات علوم پایه تا مداخلات بالینی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا 17 شهریور ماه در مشهد ادامه دارد.
در این همایش که با همکاری سازمانهای بین المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی، یونسکو، انجمن بیولوژی مولکولی آمریکا و انجمن تغذیه اندونزیایی برپا شده 40 سخنران از کشورهای فرانسه، مالزی، ایتالیا، مصر، سوئیس، آمریکا، انگلیس، اتریش، پاکستان و افغانستان حضور دارند.


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.